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TECHNOLOGY DEVELOPMENT 
 
Q15: Our white paper resulted in a request for a full proposal. We are writing our proposal for 

BAA 08-012. In the instructions it says to allow a few days for the 5 hard copies and CD 
to be mailed. I was wondering if we could hand-deliver the package of materials and if 
this would mean we could do so on the new due date of June 5, 2008. If it needs to be 
sent by mail or by a service, do you have a preference between US government mail 
services and commercial services such as FedEx, or UPS? 

A15: You can have it hand delivered or fedex/ups to us. We have no preference. 
 
Q16: I am reviewing the guidelines for the above referenced BAA.  Could you tell me if the 20 

page limit for the technical proposal includes the abstract and the SOW?   
A16: Yes, 20 pages includes abstract and sow.  
 
Q17: Is the SOW included with the project narrative section for the Grants.gov upload?  Which 

forms in Grants.gov are require for this electronic submission?  
A17: Answer pending.  
 
Q18: Also, the web site for ONR to get the detailed instruction is down.  I do not have these 

instructions.  Can you please provide them to me? 
A18: The website is now up and running. 
 
Q19: May the offeror use a reduced font size for tables/spreadsheets and figures, such as a 9-

point font? 
A19: Yes. 
 
Q20: There does not appear to be a requirement to specifically address small business 

participation within the proposal.  Should the offeror instead address this area within the 
Small Business Subcontracting Plan that is required to be submitted prior to contract 
award?  Please advise. 

A20: Please refer to Section V. Evaluation Information. Large businesses will required to 
submit Subcontracting Plans. 

 
Q21: Can you please tell me if FY08 funds will be used for the basic research (budget acty 1) 

of this BAA. If so, the funding will be subject to Section 8115, which imposes a 35% cap 
on indirect costs, correct? 

A21: Yes, that’s correct. 
 
Q22: Can an offeror hand-carry its proposal to ONR provided it arrives on or before the 

proposal due date? 
A22: Yes. 
 
Q23: The hyperlink http://www.onr.navy.mil/02/rep_cert.asp located on page 31 of the BAA 

does not work.  Can you please provide Section K in Word format for review and 
completion? 

A23: The website is now up and running. 
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Q24: Is there a stated contract type (CPFF or FFP), or can the offeror, a defense contractor, 

propose its preferred contract type? 
A24: There is not a stated contract type. 
   
 


